T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü

Facebook Twitter Google Plus Linkedin

Ülkemiz Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz Kasım ayı sonunda yapılan uluslararası D-8 zirvesine ev sahipliği yaptı.

Güncelleme Tarihi: 24/10/2016

Gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu D-8 örgütü işbirliği kapsamında düzenlenen MHRS Tanıtım, e-Sağlık Uygulamaları ve Uluslararası Projeler konulu çalıştay 28-29 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

D-8

Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü MHRS Koordinatörlüğü tarafından organize edilen çalıştayın açılışı Bakan Yardımcısı Sayın Agah KAFKAS tarafından yapıldı.

Çalıştay açılışından hemen önce sahneye çıkan,  ney dinletisi eşliğindeki semazen gösterisi ortaya koyduğu canlı performans ile misafir ülkelerin büyük beğenisini topladı.
D-8 Çalıştayının açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcımız Sayın Agah KAFKAS; ülkemizin uygulamakta olduğu sağlık bilişim teknolojilerindeki başarı ile sağlık politikalarının gelişmesinde oldukça büyük ilerlemeler kaydedildiğini dile getirdi.  Ayrıca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi uygulamasının zaman içerisinde önem kazandığına ve başarıyla uygulandığına da dikkatleri çekti.

Açılış konuşmasının hemen ardından, ülkemizde başarılı bir şekilde uygulanan Merkezi Hekim Randevu Sistemi Koordinatörü Dr. Gül KERMAN tarafından MHRS’ nin amaçları, gelişim süreçleri ve hedeflerine yönelik yapılan tanıtım sunumu, katılımcı ülkelerin beğenisini kazandı.  Dr. Gül KERMAN Merkezi Hekim Randevu sisteminin dünyada ilk ve tek uygulama olduğunu ifade etti. Sunum esnasında canlı olarak MHRS Web Portali üzerinden ve  ALO 182 aracılığı ile randevu alarak ülkemizde hızlı ve kolay  bir şekilde randevu almanın altında yatan teknolojik alt yapıdan bahsetti. Böylece randevu uygulamasının demonstrasyonu yapıldı.

MHRS sunumunun ardından  interaktif forum ile katılımcılar arasında bilgi alışverişinde bulunuldu. MHRS Koordinatörü Dr. Gül KERMAN, Proje Yöneticisi Müh. Hayati TARTAN, İstanbul Koordinatörü Dr. Pınar Mehri ŞANLIER kendilerine yöneltilen sorulara cevap vererek dünden bugüne tecrübelerini paylaştılar. Misafir ülkeler Projenin başarısından çok etkilendiklerini ifade ettiler. Kendi ülkelerinde hem randevu uygulaması hem de diğer çağrı hizmetlerinde oldukça geride kaldıklarını belirttiler.

Ankara’da iki gün süren Çalıştayın ilk günü ülkemize misafir olan  D-8 ülke temsilcileri Türkiye’nin tarihi ve turistik zenginliklerini tanıtan videolarına ve kitapçıklarına da büyük ilgi gösterdi.

D-8 Zirvesinin ilk günü olan 28 Kasım Perşembe günü MHRS sunumunun ardından Çağrı Merkezleri gezisi düzenlendi. Ankara Balgat’taki Çağrı Merkezi gezisinde katılımcı ülkelerin temsilci heyetleri burada uygulanan sistemler hakkında bilgilendirildi. Çağrı Merkezinde 184 ve 171 uygulamaları hakkında katılımcılara tanıtım yapıldı. Sunulan hizmetlerden oldukça etkilendiklerini ifade eden katılımcılar misafirperverliğimizden de çok memnun olduklarını sık sık belirttiler.

Üye ülkelerin temsilcilerinin katılımlarıyla 29 Kasım Cuma günü 2. Oturum, e-Sağlık ve Uluslararası Projeler hakkında sunumlar ile devam etti.

e-Sağlık Daire Başkanı Dr. Ünal HÜLÜR, ülkemizdeki  e-Sağlık uygulamaları hakkında yaptığı sunumunda katılımcı ülkelerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Sağlık.Net, E-Radyoloji ve Tele Tıp konularındaki gelişmelerden bahsetti.

II. Oturumun son sunum konusu Uluslararası Projeler alanında idi. Konuşmayı Uluslararası Projeler Danışmanı Ozan Beyhan icra etti.  EPSOS, PALENTE ve EMPOWER Projeleri anlatıldı.

Çalıştayın son programı hastane  gezisiydi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyaret edildi. Çalıştayda  anlatılan uygulamalar yerinde tanıtıldı. Hastanedeki Dijital uygulamalar gösterildi. Katılımcıların talebi ile  Acil Polikliniği de ziyaret edilerek bilgilendirmelerde bulunulmasının ardından D-8 Çalıştayı sona erdi.