Başbakan Yıldırım Torbalı Devlet Hastanesi’ni Hizmete Açtı

GÜNCELLENME TARİHİ: 10/09/2017

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Torbalı Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı. Törene Başbakan Yıldırım ve Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, açılışta yaptığı konuşmada sağlıkta 2003 yılından bu yana bir devrim yapıldığını ifade ederek "AK Parti sağlık alanında adım adım çok büyük bir mesafe kat etti, şimdi sağlıkta gelişim ve kalitenin artırılması dönemi başladı, 7 yıldızlı oteller mesafesinde hizmetlerin kalitesi daha da yükselecek" diye konuştu.

Torbalı Devlet Hastanesi’nin açılışını yapan Başbakan Yıldırım, sağlıkta büyük bir dönüşüm yaşandığını belirterek, "2002'de Türkiye'de ambulans sayısı sadece 618’di, şimdi 5 bin ambulans var. Otel konforunda hastanelerimiz yapılıyor. 4 tane şehir hastanemiz bitti, hangi derdiniz varsa hastanelerimizde hepsini halledip çıkıyorsunuz" dedi.

Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında bütün sağlık kuruluşlarını tek çatıda topladıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Sağlıkta dönüşüm programıyla bütün hastaneleri bir araya topladık. 37 milyon sigortalının hastanelerden hizmet almasına imkân sağladık. Herhangi bir yavrumuz gözlerini dünyaya açtığında, 18 yaşına kadar devletin sağlık güvencesi altında oluyor. Bütün hastanelerimizde hasta hakları birimleri koyduk. İlaç geciktiği her aşamada ilaç takip sistemi kurduk. Yatağa bağımlı hastalarımızın bakımlarının ev ortamında yapılması, hastanede kalma süresinin azaltılması amacıyla evde sağlık uygulamasına başladık. Acil yoğun bakım gibi ağır hastalıkların tedavisi parasız en iyi şekilde yapılacak. Türkiye'de başlayan büyük sağlık değişim ve dönüşümden İzmir de payını alıyor" diye konuştu.