Bakan Dr. Ahmet Demircan Erzincan'ı Ziyaret Etti

GÜNCELLENME TARİHİ: 11/08/2017

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, çeşitli temaslar ve ziyaretlerde bulunmak üzere Erzincan'a gitti.

Bakan Demircan Erzincan'da Vali Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ile kurum yöneticileri tarafından karşılandı.

Erzincan Valiliği'ni ziyaret eden ve girişte valilik şeref defterini imzalayan Demircan, Vali Arslantaş'tan kent ile ilgili bilgiler aldı.

Bakan Demircan Valilik ziyaretinde bazı açıklamalarda bulunarak, Türkiye'nin 2003 yılından bugüne bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da fevkalade güzel gelişmelere sahne olduğunu, sağlıkta önemli dönüşümlerin gerçekleştiğini ifade etti.

Sağlık standartlarının gün geçtikçe arttığını ve belirli bir seviyeye ulaştığını belirten Demircan, "Sağlıktaki dönüşüm gerçekleşti. Şimdi sağlıkta gelişim ve kalite dönemi başlamış oluyor. Biz gelişen canlı ve dinamik bir ülkeyiz. Elbette bu nedenle sağlık alanındaki hizmetler de bulunduğu yerde kalmayacak, yerinde saymayacak daha yukarı devam edecek." diye konuştu.

Bakan Demircan "Sağlık sistemi dünya hayatının başlangıcından sonuna kadar 7 gün 24 saat hizmet eder. Stop edilmeyen bir motor gibi çalışmak zorunda sağlık hizmeti. 'Şu dönem bitti şimdi tatildeyiz' diyemeyiz, sağlık hizmeti böyle bir hizmet. Önce hasta olmanın önüne geçmeliyiz. Bunun için uğraşıyoruz, bir kurumumuz zaten bu alanda çalışıyor. Öbür taraftan da buna rağmen vatandaşımız hasta olursa onun tedavi edilmesi için elimizden geleni en yüksek standartta yapmak görevimiz" dedi.

Şehir hastaneleri modelini geliştireceklerini vurgulayan Bakan Demircan, "Türkiye bugün dünya standartlarının üzerinde bir sağlık hizmeti ü
retiyor. Bu, giderek yukarı doğru çıkıyor, çıkacak inşallah. Biz şehir hastaneleri modelini daha da geliştireceğiz. İkinci basamak, üçüncü basamak sağlık hizmetlerimizi de o seviyeye getiriyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.